Saturday, November 19, 2011

Kursus Profesionalisme GPI 2011

Kursus Pengurusan Fail dan Plan-J

Bilik Mesyuarat, SMK Bukit Pasir

Dah lama sebenarnya tak mengikuti kursus di luar sekolah kerana masalah kewangan akibat peruntukan yang dikurangkan. Tup2...pada 21 September 2011, Wardah diarahkan mengikuti kursus Profesionalisme untuk guru2 Pendidikan Islam. Tentang apa, dah ada kat atas tu...Jadi, setelah mengikuti kursus ni baru la lebih jelas tentang pengurusan fail especially fail panitia. Kalau tak entah apa2 je terima maklumat yang kurang tepat sampai naik pening nak menguruskan fail.

Begitu juga dgn plan-J yang memeningkan kepala Wardah dan teman2 di sekolah.
Nakkan kecemerlangan pelajar2 kat Johor ni, macam2 difikirkan untuk buat teknik yang terbaik. Tapi lebih kepada memeningkan kepala kami sebab maklumat yang diterima tidak jelas. Alhamdulillah setelah mengikuti kursus ini barulah jelas, sejelas2nya...

Apa2 pun kerjaya guru, benar2 cukup aku respect!!!
Banyak pengorbanan yang kami harus lakukan untuk memastikan kejayaan anak2 didik semua.
Yang pasti, bila ia datang dari nurani yang tulus ikhlas dalam menjalankan tugas...pastinya 'enjoy' dan tidak sesekali menyesal 'terjun' ke bidang ini.

Tahun depan, 'in house training' course ni utk semua ahli panitia...hehe
Yeah!Pastikan Panitia PI sentiasa aktif dan cemerlang utk semua.