Saturday, December 17, 2011

SBPA ~ umur bersara 60 tahun?

Assalamualaikum! Semoga diri anda semua ceria2 selalu hendaknya...

Satu pertanyaan dariku...agak2nya ramai tak di antara penjawat awam yang nak bersara pada usia 60 tahun?
Aku? Aku tak sanggup...kalau boleh sekarang pun aku nak bersara hehe...
Tak adalah, belum cukup lagi kepuasan untuk diri ini di dalam membimbing anak2 didikku...
yang aku mengharap dan mendoakan mereka semua, semoga menjadi hamba Allah SWT yang soleh dan solehah.. Amin, itu doa dan pengharapanku.
Jadi, usia persaraan aku adalah setakat usia 56 tahun sahaja, walaupun ada peluang untuk menandatangani sehingga 58 tahun sebelum ini. Kalau dapat nak sampai umur 55 tahun sahaja tapi kerana sistem SSM, aku terpaksalah menurut iaitu bersara WAJIB di dalam usia 56 tahun.
Mudah-mudahan diberi kesihatan yang baik oleh Allah SWT sehingga tempoh itu.
Hmm....banyak juga aku dengar desas desus yang mengatakan sistem SBPA banyak kekurangan dan kemusykilannya. Jadi, sesiapa yg inigin memilih sistem ini untuk bersara pada umur 60 tahun, berfikirlah dahulu sebelum membuat sebarang keputusan. Semoga anda membuat pilihan yg terbaik!!!

Ok lah, hanya setakat itu dulu bual2 kosong aku pada tengah hari ini. 
Hanya untuk merehatkan minda sekejap ...


Ini apa para pelajar? :)


Thursday, December 15, 2011

Skim Gaji Terbaru 2012 untuk Warga Pendidik

Baiklah, bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem SBPA ni bolehlah baca dan scrol apa yg saya share di bwh ni..



View more documents from Chegu Abbas : Guru PJ SK Kubang Kerian (3)

Terima kasih, Chegu!

Sunday, December 11, 2011

Sifir Gaji Baru Bermula Januari 2012

Assalamualaikum semua....

Sebenarnya, tengah boring ni...hehe
Tak ada pun idea nak post apa2 malam ni...
Tapi bolehlah untuk rakan blogger cuci mata tengok tangga gaji baru untuk profession perguruan kat bawah ni....

Hehe tahun depan kena kerja lebih kit la...
Hmmm...tapi guru sentiasa kerja lebih pun....
Tak percaya? Yang tak percaya tu, sila bagi komen..















Okay, Selamat Mencuci mata, ya!!!  :)

Wednesday, December 7, 2011

Jalan2 Cari Makan

Assalamualaikum! Semoga hari ini lebih baik dari hari semalam.

Musim cuti sekolah ni, biasanya ramai yang akan bercuti bersama keluarga masing2 kan?
Ha...sambil2 jalan tu, sambil2 cari makan juga kan?
Ok. kalau ada sesiapa yang nak ke Teluk Cempedak dan teringin nak makan Nasi Dagang Terengganu bolehlah  mencubanya di Weda Cafe..Byk menu yang boleh mengundang selera anda semua. Nak tahu lebih lanjut berkenaan dgn menu dan lokasinya, silalah layari website ini...http://www.kuantanpages.com/weda-cafe/ .
Kalau yang baru nak mencuba selera dari Pantai Timur terutamanya Terengganu, jangan lupa berkunjung ke cafe ini, sekiranya anda melancong ke Pahang dan tidak ketinggalan juga bagi mereka yang sememangnya tinggal di  Kuantan yang belum tahu tentang keberadaan cafe ini, silalah mencuba masakan di sana. Puding Raja pun ada!
Insyaallah....anda semua tak kan rugi menikmati menu makanan di sana.


Bahagian hadapan Weda Cafe


menu makanan yang telah siap dimasak
Tukang masak sedang menyediakan makanan yang di'order'

Yummy3....delicious. Nasi Dagang Terengganu
Jika anda dari arah Jalan Beserah
Menghala ke Weda Cafe
Landmark M.S Garden Hotel di sebelah kanan dari Beserah,
Weda Cafe di sebelah kiri

Apa ditunggu lagi, jom3 ke Weda Cafe...
acu, cube, try, test... :)
Selamat Menjamu Selera!